Huiskamerrestaurant: 30 april

Super leuk dat je mee wilt komen eten! 🙂

Het menu is vegan hartige taart met broccoli en cashews + linzensalade

Ja ja … op menig verzoek is het dan zover. Ik serveer een helemaal vegan hartige taart! Ik had al tijden op mijn website onder “recepten” een recept staan voor een hartige taart met tofu en zelfgemaakte volkorenbodem. Maar mijn Lentse kookmaatje Corine heeft onlangs een heel lekker recept ontwikkeld voor een glutenvrije en sojavrije vegan hartige taart.

Deze is gemaakt met teff-vlokken (teff is een Ethiopische “super”graan dat van nature geen gluten bevat en wél heel veel eiwitten), gewelde cashewnoten en lekkere groentes en kruiden. Komt dat proeven!! ♥

Bij de hartige taart serveer ik een rijk gevulde salade met allerlei lekkers en bruine linzen voor nog wat extra eiwittjes. Deze krijgt een heerlijke citroen-dressing.

Dieetinformatie:

> vegan (dus ook lactosevrij)
> glutenvrij (helaas is de keuken niet geschikt voor coeliakie-patiënten, maar verder bevat de maaltijd geen ingrediënten op tarwe- of speltbasis).

Zijn je kids niet zulke avontuurlijke eters? Dat komt goed uit! Op speciaal verzoek van één van de Eikpunt buurvrouwen, wiens dochter van 6 jarig is a.s. dinsdag, heb ik een kids menu bestaande uit verse tomatensoep en ovenfrietjes met vegan may.

Vermeld dan wel op het bestelformulier dat je voor je kids deze optie wilt bestellen. Anders ga ik voor jouw kind gewoon uit van een halve portie van het volwassenenmenu.

Wil je bestellen, maar komt het onhandig uit om nu alvast online te betalen, selecteer dan ‘Betaal achteraf’ en betaal bij de huiskamermaaltijd met cash of pin.

Voor uitleg over mijn idee achter de twee verschillende prijsstellingen klik hier. Concreet: ik ga uit van de bijstandsnorm als richtlijn voor minimuminkomen, dat wil zeggen €975 voor een 1 persoons- en €1390 voor een 2 persoonshuishouden. Als je óók de minima-prijs van 7/3,50 euro niet kunt betalen, kun je ook aanspraak maken op een gratis portie die door iemand anders is gedoneerd. Deze actie heet “Pay It Forward. Je leest er meer over als je hier klikt?

NIEUW: vanaf februari 2019 is het ook mogelijk om een extra maaltijd aan te kopen voor iemand anders die zelfs het minimumtarief niet kan betalen. Om zo’n portie aan te kopen voor iemand ander, klik hier dan door naar mijn Pay It Forward donatiepagina.

DUS de optie HIERONDER is ALLEEN als je een gratis portie wilt bestellen voor jezelf. (ik bied deze gratis porties aan met het goede vertrouwen dat als je wél het reguliere of minima tarief kan betalen, je dit ook gewoon doet).

NB: een reeds geplaatste reservering/bestelling kan uitsluitend vóór 12u op de dag ervóór worden geannuleerd of gewijzigd. 

0.009.50

Verder lezen8.50

Uitverkocht

Verder lezen7.00

Uitverkocht

Verder lezen9.50

Uitverkocht

Verder lezen8.00

Uitverkocht

Verder lezen4.25

Uitverkocht

Verder lezen3.50

Uitverkocht

Verder lezen0.00

Uitverkocht

Verder lezen0.00

Uitverkocht

Verder lezen0.00

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Te weinig tijd om een gezonde maaltijd te koken? Of niet zo’n enthousiaste kok, maar wel een liefhebber van biologisch en vegalicious eten?

Tadaa! Ongeveer twee keer per maand op dinsdag of donderdag neemt Lovingly Wholesome jou graag de avondmaaltijd uit handen.

Data lente/zomer 2019: di 18 juni, di 2 juli en di 16 juli. Abonneer je voor meer data en menu’s vooral op mijn nieuwsbrief, daar worden de gerechten en nieuwe edities gelijk verspreid zodra ze bekend zijn. 

Op deze avonden kook ik een heerlijke veganistische maaltijd, met zoveel mogelijk biologische en verse ingrediënten, bereid met veel liefde en plezier.

Je kunt in twee rondes, om 17.30u en 19.00u, aanschuiven aan de grote huiskamertafel op Woongemeenschap Eikpunt in Lent. Een onverwacht, maar zeker positief effect hiervan is de gezelligheid en verbinding die daar ontstaat! Neem je de maaltijd liever mee, dan kun je afhalen tussen 17.15u en 20.30u.