Anneke kookt!

anneke comello

Wie is die ‘Anneke’ van Lovingly Wholesome nou eigenlijk?

Een kleine, 31-jarige, blonde Friezin met Italiaanse roots, die hélemaal weg is van koken. Met Lovingly Wholesome maakte ik van mijn passie mijn werk. Ik ontwikkel me nu zo’n 5 jaar in het koken van écht lekkere vegetarische en veganistische gerechten. Mijn academische opleiding gooide ik overboord om met de handen in de aarde te wroeten en in grote pannen te roeren.

Ghandi’s adagium ‘Be the change you wish to see in the world’ dreef me om me in te gaan zetten voor dat wat voor mij belangrijk voelde. En dat lukte me niet vanachter mijn bureau. Zo werkte ik eerst een tijd in Nieuw-Zeeland als vrijwilliger op biologische boerderijen en retraitecentra. Terug in Nederland bleef ik in mijn vrije tijd voor groepen koken op mindfulness retraites en op de ecologische woongemeenschap waar ik woon. Ook werkte ik voor een communicatiebureau dat zich inzet voor de verduurzaming van de Nederlandse foodsector en voor de Triodos Bank. En nu is Lovingly Wholesome mijn baan!

great food, happy people.

Door te kiezen voor zoveel mogelijk biologische ingrediënten, duurzame producten en diensten (boodschappen voor de huiskamermaaltijden doe ik bijvoorbeeld met mijn fietskar en de keuken die ik huur draait op groene stroom) zet ik me in voor een beter milieu. Ook bied ik in mijn workshops mindfulness technieken aan om een gezonder voedingspatroon en een fijnere relatie met je lichaam te ontwikkelen. Best revolutionair in een wereld vol McDonalds en billboards met fotomodellen. ‘Great food, happy people’ is dan wel mijn bedrijfsmotto, ‘great food, happy people, happy planet‘  is stiekem mijn geheime missie! 😉

Het allerbelangrijkste: ik geniet gewoon zelf ook ontzettend van wat ik doe! Als meisje had ik al de droom om keukenmeid (ja echt) te worden. Mijn eerste fornuisje was nog ‘alsof’-koken, maar de tweede had heuse spiritusbrandertjes. En tegenwoordig mag ik dus de hele dag in de keuken staan, een feestje! Ik ben er van overtuigd dat je dat plezier terug proeft in mijn gerechten en dat hoor ik ook heel vaak van enthousiaste gasten. Natuurlijk hoef je mij niet op mijn woord te geloven, want de eigen ervaring is -zoals altijd- veel belangrijker.

Kom je het testen bij een van mijn huiskamermaaltijden?